Jaarvergadering 12 mei 2017 Visclub “De Oude Kolken”

Jaarvergadering 12 mei 2017

Opening: Ongeveer 20:10 opende de voorzitter de vergadering en kon hij 10 leden welkom heten.
Er werd een minuut stilte gehouden voor onze penningmeester Piet Oosterkamp, die ons helaas na een ernstige ziekte op een leeftijd van slechts 63 jaar was ontvallen.
Mededelingen: Na afloop van de vergadering van een jaar eerder was er een brief naar de voorzitter gestuurd door de heer Killian. Hij bedankte als lid omdat hij zich niet serieus voelde genomen tijdens de vorige vergadering. Daarin vroeg hij om het voeren te verbieden. Niemand van de aanwezigen was het hier echter mee eens. Na aanleiding van de vraag om vergunningen uit te schrijven om te mogen nachtvissen hebben wij besloten om hier niet aan te beginnen.
In de Pollekolk mag niet meer worden gevist. De leden wordt verzocht om het reglement goed te lezen. Nog te vaak worden de reglementen niet nageleefd en moet de politie worden ingeschakeld.
Doordat wij geen internetbankieren hebben kan het voorkomen dat sommige leden wat laat een vergunning krijgen . We krijgen slechts maandelijks een afschrift waarna we de vergunning toezenden. De leden die willen vissen en kunnen aantonen dat ze hebben betaald door middel van een bankafschrift kunnen met deze kopie gaan vissen als bewijs tot de vergunning is ontvangen.
Verslag secretaris: De secretaris las de notulen en het jaarverslag voor. Deze werden in orde bevonden.
Verslag penningmeester: Klazien Oosterkamp las het verslag voor.Zij deelde een batig saldo mee.
Verslag kascommissie: De kascommissie Bennie Ram en Aafje van Seijen bevonden de kas in orde.
Ze controleerden de kas allebei voor de eerste keer en mochten dit nog een jaar doen. Ze werden elk bedankt.
Bestuursverkiezingen: Aftredend en herkiesbaar was de heer R Ram. Hij werd unaniem herkozen. Klazien Oosterkamp had voorgesteld om de taken van haar man als penningmeester voort te zetten.
Iedereen was hier zeer blij mee.
Pauze: In de pauze werden weer enkele drankjes genuttigd.
Voorstellen bestuur: Er werd voorgesteld om de kosten voor een vergunning te verhogen naar 15 euro in 2018, vanwege de stijgende kosten de laatste jaren. Dit werd goedgekeurd.
Verloting: Ook ditmaal werden er drie enveloppen verloot. Evert Knoppers doneerde zijn envelop in de marathonpot.
Rondvraag: R. Oosterkamp vroeg met hoeveel hengels er mag worden gevist tijdens de wedstrijden. Dit is er uiteraard slechts één . Ook wilden ze aan huis wel de vergunningen voor de vereniging verkopen. Hier hadden we geen bezwaar tegen.
Tot slot kregen Klazien Oosterkamp en Aafje van Seijen nog een bloemetje voor hun inzet voor de vereniging.
Sluiting: De voorzitter bedankte de leden en wenste ieder een goed visseizoen.