Visclub De Oude Kolken verslag 2019

 

opgericht 5 juni 1962
Visclub, De Oude Kolken                                                                       

Hsv de oude kolken
Seizoen 2019

Ook dit jaar waren er net als voorgaande seizoenen 4 witvis wedstrijden  1 marathon wedstrijd en 5 snoekwedstrijden.

Witvis en marathonwedstrijd.
Vanwege  het geringe aantal deelnemers hadden we dit keer een paar keer de mogelijkheid om te vissen in de Kerkbuurtkolk. De andere wedstrijden werden gevist in de zwemkolk.
We visten weer in twee verschillend poules (a poule Heren en b poule dames en jeugd) Tijdens de eerste wedstrijd vielen de vangsten zeer tegen er werd slechts door 3 deelnemers van de 8 vis gevangen.
De tweede wedstrijd daarin tegen was veel beter. Door 5 deelnemers werd er ruim 22 kilo gevangen.
Ook de daarop volgend derde en vierde wedstrijd viel het niet tegen en werden er vele kilo’s gevangen. Iedere deelnemer die in de prijzen zat kreeg een envelop met inhoud.
Tijdens de jaarlijks marathon wedstrijd deden er 8 deelnemers mee die totaal 25 kilo vis naar boven wisten te halen. Er werd  ‘s morgens gevist van 8:30 tot 12:00. Hierna was er van 12:00 tot 13:00 een gezellige barbecue. In de middag werd er gevist van 13:00 tot 15:30. Iedere deelnemer die mee viste had prijs.

Snoekwedstrijden
Er waren 3 snoekwedstrijden en 2 snertsnoekwedstrijden . De snoekwedstrijden en de laatste snertsnoekwedstrijd werden gehouden in de kolken in Blankenham. De eerste snertsnoek wedstrijd kon je kiezen of je wilde vissen in Blokzijl of Blankenham.
De eerste wedstrijd was zeer slecht er werd door 5 vissers geen enkele snoek gevangen.
De tweede wedstrijd  2 snoeken en de derde 3 snoeken.
Tijdens de snertsnoekwedstrijden werden er de eerste dag die s middags werd gevist 2 snoeken gevangen en de tweede dag die s morgens werd gehouden 3.
Na afloop van de tweede wedstrijd stond er voor iedereen een snertmaaltijd klaar. Tijdens de maaltijd werden de wisselbekers en de andere prijzen uitgereikt.