Oranjevereniging

ORANJEVERENIGING

De eerste statuten van de Oranjevereniging dateren uit 1937 dateren en beschrijven als doel:
De vereeniging stelt zich ten doel mede te werken tot verbreeding en verdieping van ons nationaal gemeenschapsleven, in het bijzonder door de viering van de verjaardagen van het koninklijk huis en van nationale gedenkdagen’.

Tegenwoordig wordt er een iets andere invulling aan gegeven. De verjaardagen van het Koninklijk Huis worden door de Oranjevereniging “gevierd” door het vlaggen op deze verjaardagen aan de dijk in het hart van het dorp.

Momenteel organiseren we om het jaar (de even jaren 2020, 2022, enz.) het dorpsfeest. Twee dagen feest, met voor een ieder wat wils, 6-kampspelen, kermis en in de avonden een gezellige band. Zaterdagochtend is een hoogtepunt, dan is de optocht van versierde wagens, waar veel dorpsbewoners al maanden aan hebben gewerkt. Een optocht waarbij het hele dorp volloopt met geïnteresseerden (bekenden, oud Blankenhammigers, familie enz.)

In de oneven jaren verzorgt de Oranjevereniging activiteiten op Koningsdag, afgelopen keer was dit een puzzeltocht in de regio.
Daarnaast wordt in het najaar/winter een gezellige avond georganiseerd.

De vereniging telt 200 leden, waarvan 40 als buitenlid staan genoteerd.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten van de Oranjevereniging en kan zich als lid aanmelden.
U kunt ons bereiken via e-mail: oranjevereniging.blankenham@gmail.com.
Op onze Facebook-pagina vindt u nog meer informatie!

Lijkt het u juist leuk om mee te werken aan het organiseren van de activiteiten, laat het ons weten, wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen!

Huidige bestuur:

  • Vacant, voorzitter
  • Jorni Donker, penningmeester
  • Hennie Edelenbos, bestuurslid
  • John Bos, bestuurslid
  • Marina Lamaken, bestuurslid
  • Abby Hundersmarck, bestuurslid
  • Michiel van Ommen, bestuurslid