Nieuwsbrief april vereniging dorpshuis en dorpsbelang Blankenham

Vereniging Dorpshuis en

Dorpsbelang Blankenham

Nieuwsbrief april 2018

Jaarvergadering:

Het bestuur kijkt terug op een goede jaarvergadering. Jelle Bakker is het bestuur komen versterken. Jelle woont in het voormalige café samen met zijn gezin. Het bestuur zoekt nog iemand die al langere tijd in Blankenham woonachtig is en het leuk zou vinden om na te denken over de belangen voor ons dorp en de functie van secretaresse of secretaris op zich te nemen. Mocht u benaderd worden door iemand uit het bestuur, denkt u dan goed na voordat u meteen nee zegt.

Na een duidelijk jaarverslag en financieel verslag was er ruimte om u bij te praten over zaken die in het dorp spelen. Zo ook de ontwikkelingen omtrent de school en de paardenbak. De verbouw van het dorpshuis en het 600 jaar Blankenham jubileum. Bijzonder dat zoveel mensen zich inzetten om dit project te laten slagen. De eerste activiteit, de nieuwjaarsreceptie is als gezellig en leuk ervaren. Laten we met elkaar er een mooi jaar van maken.

2018 zal ook gebruikt gaan worden om een nieuw matrix dorpenplan te ontwikkelen. Tijdens de jaarvergadering zijn er al ideeën geopperd, maar mocht u nog wat willen veranderen/verbeteren voor ons dorp: laat het weten aan het bestuur.

Reünie:

23 april zal de tent opgezet gaan worden. 30 april zal de tent afgebroken gaan worden. Gelukkig hebben zich wat mensen gemeld om te helpen. Op de dag zelf zoeken we nog parkeerwachters, u kunt zich melden bij Hendrik Donker of Linda Donker.

Voor de reünie hebben zich ongeveer 320 mensen aangemeld. De kerk zal door diegenen die zich aangemeld hebben voor de Reünie bezocht kunnen worden. Betekent dus dat je niet alleen naar de kerk kunt zonder te betalen voor de reünie. Zondag 29 april zal er een kerkdienst zijn die te bezoeken is voor iedereen. De tentoonstelling is dan ook nog te bekijken. Dinsdag a.s. zal hier nog over vergaderd worden, mocht er nog wat wijzigen, dan wordt dat nog gecommuniceerd.

Er zijn nog een aantal vlaggen beschikbaar. Deze zijn via Hendrik Donker te verkrijgen.

Verbouw dorpshuis:

Het dak is gereed. De achterkant van het dorpshuis zal zeer binnenkort gevoegd gaan worden. Het sanitaire gedeelte binnen zal vanaf 11 juni verbouwd gaan worden. Voordat er gebouwd kan worden moet er eerst gesloopt worden. Wij zoeken daarom nog mensen die ons 8, 9 en/of 10 juni willen helpen bij het verwijderen van het sanitair en afbreken van een muur. Aanmelden kan bij Mark Zandbergen of bij de andere bestuursleden.

Glasvezel:

Vanaf 13 april zal een flyer verspreid gaan worden over de planning van de aanleg van glasvezel. Op de website van glasvezel buitenaf is de planning nu al te bekijken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via dorpsbelangblankenham@gmail.com of door het aanspreken van een bestuurslid.

Namens het bestuur,

Karin Hakvoort, secretaresse