Snoekviswedstrijden 2018


Snoekviswedstrijden 2018

Op 6 oktober was de eerste van 5 snoekwedstrijden .
De deelname viel deze eerste wedstrijd wat tegen. Er deden slechts 5 vissers mee en er
werd dan ook besloten om met z’n allen naar de Kerkbuurtkolk toe te gaan.
De vangsten vielen tegen helaas en er werden slechts 2 snoeken gevangen.
1e Maarten de Vries 56cm en 2e Adrie van Seijen 44cm.
De tweede wedstrijd was een week later op 13 oktober . Ook ditmaal waren er 5 vissers en werd weer gekozen voor de Kerkbuurtkolk. Deze keer werden er ook 2 snoeken gevangen.
1e Rudolf de Vries 53cm en 2e Adrie van Seijen.
Op 3 november was de 3e wedstrijd. Er was ditmaal iets meer animo. 7 deelnemers. Dit keer werd er gevist in verschillende kolken. Baten mocht het echter niet. Weer werden er slechts 2 snoeken gevangen. 1e Dirk 53 en 64cm.
Op 17 en 18 november waren de snertsnoekwedstrijden. Net als voorgaande jaren gingen we de eerste dag naar Blokzijl. Er waren 7 deelnemers. De verwachtingen waren hoopvol de vangsten vielen tegen . Slechts 2 snoeken. De tweede dag visten we als vanouds in de kolken Ook hier werden slechts 2 snoeken gevangen.

Na afloop kon iedereen weer aanschuiven om te genieten van de snert. Tussen de snert en het nagerecht was er tijd voor de prijsuitreiking . De eerste prijs ging naar Dirk Ram 130cm. De tweede prijs was voor Maarten de Vries 75 cm en de derde voor Evert Knoppers 40cm. De wisselbeker voor de grootste snertsnoek ging naar Maarten de Vries 75cm. En de wisselhuls voor de meeste lengte aan snoek over de eerste drie wedstrijden ging naar Dirk Ram 117cm. De Wisselbekers van het witvisseizoen werden eveneens uitgereikt . Eerste in de a poule was Evert Knoppers met 6350gr en eerste in de b poule was Klazien Oosterkamp 1760gr.

Het was weer een zeer geslaagde afsluiting van het seizoen.